Het schip

De zeilklipper Suydersee, met als thuishaven Harlingen, is in het jaar 1906 gebouwd. Sinds 2000 vaart het schip de Suydersee als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

De zeilklipper Suydersee, met als thuishaven Harlingen, is in het jaar 1906 gebouwd. Sinds 2000 vaart het schip de Suydersee als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.
Aan boord is het genieten. Wind door de haren en blik op oneindig. Dat moet je voelen, beleven. Gelegenheid zat, aan dek van de Suydersee. Het hele midden en voordek is namelijk vlak. Ruimte genoeg dus om met zijn allen de zeilen te hijsen of aan de slag te gaan met intensief slaap- en zonnewerk.Het stalen dek houdt warmte vast en leent zich dus prima voor wat luieren of een middagdutje.

Het schip heeft een stevige reling die veiligheid biedt aan jonge kinderen. Uiteraard kunnen zij benedendeks ruimschoots rondvliegen.

Hangend over de reling kunt u een hengeltje uitwerpen, vliegeren of eindeloos over het water staren..

Nog nooit heeft iemand zich verveeld terwijl het kabbelende water tegen de boeg op schuimt.
Vanaf het dek loopt u de trap af naar het ruime en sfeervolle zitgedeelte van het schip. Daar staan stevige tafels omringt door zacht beklede banken en stoelen. In deze gezellige ruimte is ruimte voor 34 personen aan tafel.

Het dagverblijf is ook uitermate geschikt voor vergaderingen, familiereünies of andersoortige vieringen. En er is zijn al meerdere spetterend bruiloftsfeest aan boord geweest. Behalve een volledig geoutilleerde kombuis (de keuken dus) is er namelijk ook een biertap aanwezig.

Door te tafels in het dagverblijf te vervangen door sta-tafels kunt u tot maximaal 50 gasten ontvangen in deze ruimte.

Voor in het schip bevinden zich de slaapvertrekken.
Vanuit het dagverblijf loopt een gang naar de slaapvertrekken. Eerst vindt u drie toiletten en douches, daarna bevinden zich 10 hutten in de gang. De overige drie hutten zijn in het middenschip geplaatst, naast de keuken.

Alle hutten zijn voorzien van 230 volt, warm en koud stromend water. U heeft ruimte om uw bagage onder het bed te plaatsen. Elke hut heeft een patrijspoortje dat, indien gewenst, open gezet kan worden.

Regen of zonneschijn? Het hele schip en dus ook alle hutten is voorzien van centrale verwarming.
De keuken is goed en professioneel ingericht. Alles is aan boord om voor 34 personen diverse maaltijden te bereiden.

Het RVS fornuis heeft 6 grote kookpitten en een oven waar minimaal 6 standaard lasagne schalen per verdieping in kunnen staan. Naast de oven is een warm-houd compartiment.

De 2 koelkasten zijn plusminus 1.70 meter hoog met in totaal 4 diepvrieslades. Twee spoelbakken en een langwerpig aanrechtblad maken het mogelijk met meerdere mensen de kombuis te bemannen. Er wordt vaak geroepen; de keuken is de gezelligste plek van het schip!

Naast de keuken bevindt zich een grote voorraadkast waar levensmiddelen opgeslagen kunnen worden. Kijk hier voor een overzicht van alle faciliteiten.
  • Aan dek: Hoge verschansing – Reling Brede gangboorden – Veel dekruimte – Kuip aan dek met kuip tent
  • Dagverblijf: Biertap – CV – radio- CD speler – Boord bibliotheek – Spelletjes – LCD flatscreen – WIFI
  • Kombuis: 6 pits gasfornuis – Oven – Koelkast ca. 400 liter – Vriezer ca. 80 liter – Spoelbakken – 2 Vaatwassers
  • Hutten: Allen met warm – koud water – CV – Leeslampje – Voldoende bergruimte
  • Algemeen: Bijboot – Kompas – Gps – VHF Verrekijker – Dieptemeter